کاروانسرای محمدآباد پل ابریشم مربوط به دوره صفوی است و در شهرستان شاهرود، روستای محمدآباد( غرب ایستگاه جاجرم نرسیده به پل ابریشم ) واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۶ آبان ۱۳۷۹ با شمارهٔ ثبت ۲۸۵۰ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
آرامگاه این شاعر بزرگوار در روستای فرومد برسر راه شوسه راه میامی- سبزوار به آزادوارو در پشت کوههای جنوب آزادوار در روستای فرومد واقع گردیده است و در دهه 1450 شمسی تجدید بنا و به صورت مجموعه شش ضلعی زیبایی به روی تپه ای بلند درون باغی با صفا با اسلوب جدید مهنسی ساخته شده است که کتابخانه ای در آنجا جای گرفته است.
یکی از ابزارهای مهم برای شناخت ویژگی فرهنگی و قومی هر منطقه شناخت صنایع دستی آن منطقه می باشد. آثار ارزشمند به یادگار مانده حکایت از ذوق و استعداد وصف ناپذیری می کنند که در جای جای آن می توان به هنر و ظرافت دست های پرتوان هنرمندان ایرانی پی برد.
مسجد آق قلعه جوین مربوط به دوران ایلخانی همزمان با مسجد سلطانیه زنجان احداث شده است .
اين مسجد با پلان مستطيلشكل و به ابعاد 5/17 در 5/57 متر ساخته شده، و مشتمل بر يك ايوان ورودي، گنبدخانه و دو شبستان در دو سوي آن است. ايوان مسجد به ارتفاع حدود 12 متر، رو به شمال باز ميشود و از طريق يك درگاهي، به گنبد خانه راه مييابد. پوشش ايوان ....
قلعه جلال الدین یکی از برجسته ترین قلعه های نظامی خراسان قلمداد می شود که در سده های 7-6هجری ساخته شده است. این قلعه با مصالح سنگ و ساروج بر بلندای کوهی بنا شده که بر تمام دشت اطراف مشرف است. موقعیت ساخت بنا در بلندای کوه ستبری دیوارها و ارتفاع برج و باروها قلعه جلال الدین را به دژی مستحکم و نفوذ ناپذیر تبدیل . . .
جشن سده آزادور در گذشته در چند روز متوالی برگزار میشده است .در اینجا لازم میدانم از همه مردم مهربان روستای آزادوار، به ویژه خانواده برادران آزادوری و مادر آگاه به باورهای کهن آنان که دوبار در جشن سده سالهای ۱۳۸۰ و ۱۳۸۱ ....
برای خواندن ادامه مطلب و دیدن عکس ها به ادامه مطلب بروید
حس گم شدن، حس غریبى بود كه براى نخستین بار با شنیدن حكایت شهر بلقیس مرا در خود فرو برد. درست مانند كودكى كه پس از سال ها زندگى در میان خانواده متوجه شود، مادر حقیقى اش فرد دیگرى است.
باور كردنى نیست، تو در اسفراین زندگى كنى، در حالى كه اسفراین حقیقى، آن سوتر، ویرانه اى باشد كه تو بارها و بارها از كنار آن گذشته اى و ویرانه هایش آنقدر برایت تكرارى شده باشد كه فقط ....
برای خواندن ادامه متن و عکس ها به ادامه مطلب بروید
پناهگاه حیات وحش میاندشت یکی از مناطق تحت نظر سازمان حفاظت محیط زیست ایران است. این منطقه با حدود ۸۴ هزار و ۴۳۵ هکتار وسعت در شرق شهرستان جاجرم و شمال روستای آزادوار بین ۳۷/۵۶ درجه عرض . . .
در کنار دهکده میاندشت که در حال حاضر خالی از سکنه می باشد سه کاروانسرای متصل به هم ، سه آب انبار ، یک حمام ، چاپارخانه ، تلگراف خانه وجود دارد که در مجموع به نام کاروانسراهای شاه عباسی میاندشت نامیده می شوند
اين آرامگاه که در قريه ی آزادوار سبزوار واقع شده است. از خارج بنايى هشتضلعى و از داخل چهارضلعى است. فضاى حرم، چهارگوشهاى است که در چهار جهت، درگاهىهايى در ارتباط با ايوانهاى چهارگانه ی خارجى دارد. داخل بقعه، جز مقرنسبندى تُرنُبهها و مقرنسکارى داخل غرفهها، تزئين ديگرى ديده نمىشود. در بالاى کتيبه، يک حاشيهی گلدار و در زير سقف ايوان شرقى، چند ستاره ی نقش اندازى شده وجود دارد. تنها تاريخ موجود در بنا، سال ۱۳۲۶ ه-.ق است. زمان بناى هسته ی مرکزى حرم را به قرن هشتم نسبت دادهاند، و ايوانها و غرفه را از آنِ نهم و يازدهم ذکر کردهاند. بقعه را متعلق به حضرت سلطان حسن بن موسى بن جعفر (ع) دانستهاند و در محل، به نامهاى سيدحسن غزنوى و سلطان حسين شاعر نيز معروف است. مقبرة سیدحسن غزنوی، ملقب به اشرف (د 565ق/1170م)، شاعر روزگار مسعودبن ابراهیم و بهرامشاه غزنوی، با گنبد و ایوان نسبتاً بلند و اینواچههای دو طبقهاش بزرگترین بنا و تنها اثر تاریخی آزادوار است. ابنبقعه موقوفاتی دارد و زیارتگاه مردم آبادیهای منطقه است (مؤید ثابتی، 221؛ مولوی، 94( این آرامگاه به شماره 2065 ثبت رسیده است.
اهداف سایت روستا :
1.معرفی روستا در دنیای اینترنت
2.ایجاد همدلی و همبستگی در بین تمام وابستگان به روستا در تمام نقاط ایران و جهان.
3.ایجاد محیطی برای با خبر شدن از وقایع و پیشرفت های فردی و منطقه ای.
4.بالا بردن سطح آگاهی عمومی مردم روستا.
5.بررسی نیاز ها و ارائه راهكار ها یی جهت پیشرفت فرهنگی ، آموزشی ، اجتماعی ،اقتصادی، رفاهی و عمرانی.
6.حضور پر شور جوانان به عنوان عامل اصلی در این فرایند.
این سایت متعلق به همه شما عزیزان است.امیدوارم با یاری هم به این اهداف برسیم.